Juriu

Dragos Bucurenci(Mai mult verde):

„Mi se pare instructiv sa ne aducem aminte ca, atunci cand Hristos ne-a cerut sa ne iubim aproapele ca pe noi insine, El n-a tinut sa precizeze ca vorbea despre aproapele nostru normal psihic, cu un IQ peste medie si fara deficiente innascute sau dobandite.”

Cornel Ilie(Vunk):

„Se spune ca o fotografie face cat o mie de cuvinte. Fotografiile din concurs fac cat toate cuvintele pe care cei care sufera de autism nu pot sa le spuna sau noi nu stim sa le auzim.”

Cristina Hurdubaia(Blog de Hurdubaie):

„Interesante. Emotionante. Gandite. Inca „timide”. Dar de viitor.”

Gianina Corondan(Vedeta TV):

” Ma bucur ca am putut fi calatoare intr-o lume plina de mister, surprins in fotografii. Abia am decupat cite ceva, desi toate meritau a fi aplaudate. Daca am privi cu totii si cu sufletul, n-ar mai fi nevoie de campanii de nici un fel. Totul ar veni de la sine.
Multumesc fundatiei voastre pentru rabdarea de a ne descoperi noua celor atit de ocupati ca merita sa ne mai si eliberam din strinsoare pentru a vedea cu adevarat…”

George Dumitrescu(Prezentator TV):

“…când în familia mea un posibil diagnostic de autism a planat ameninţător o perioada am înteles cat de greu este să suporti o asemenea realitate. Când în familia prietenilor mei copilul lor dădea semne care ar fi putut fi ale unei persoane autiste m-am speriat la fel de mult. Abia cand în cabinetul unei doctoriţe celebre am cunoscut cu adevarat copii autişti am inteles drama familiilor lor dar şi a societăţii care TREBUIE să-i ocroteasca!
De anul trecut am raspuns invitaţiei Asociaţiei Autism Romania şi am promovat toate actiunile publice în care cred cu adevarat.

Acum sunt parte din juriul care alege cele mai impresionante fotografii in proiectul ,,Intelege Autismul prin fotografie,, şi voi rămâne alături de prietenii mei şi la viitoarele acţiuni “

Laura Pascu(Feminis.ro):

“Ma bucura sa vad oameni care se implica. Ma bucura sa vad oameni care nu se sperie de ceea ce este diferit printre noi. Copiii autisti sunt diferiti, sunt altfel, dar trebuie sa ii intelegem pentru ca ii avem tot timpul printre noi. Ma bucura sa vad ca exista oameni, precum cei de la Autism Romania, care se implica si isi doresc sa ii ajute si sa ii integreze printre noi. Stiu ca autistii traiesc in lumea lor iar noua ni se pare ca sunt diferiti. Poate si ei cred despre noi ca suntem diferiti si traim in lumea noastra. Sunt lumi paralele care ar fi frumos sa se in bine.“

Zsuzsanna Szilvasy(urmat. Pres. Autism Europe):

„Autism Spectrum Disorder … is a lifelong condition. Behind the condition You have to perceive the persons, adults or children who have autism. They are all unique, beside autism they have their goals, their dreams, their desires.

See the true colors!”

Mircea Paucă(Persoana cu Autism):

Acest mozaic fotografic reflectă şi un mozaic de puncte de vedere:

ale părinţilor în diferite etape de descoperire, înţelegere, adaptare şi reacţie la autismul descendenţilor; ale celor afectaţi înşişi, cu diferite nivele presupuse de ‘artism’ pentru a modifica, în spiritul artei sau chiar literalmente, realitatea vieţii cu autism. Multe din comportamentele surprinse se încadrează în stereotipurile uzuale ale percepţiei autismului din exterior – stereotipuri care au şi importante baze reale. De aceea, recomand observarea critică a fiecărei fotografii expuse, căutarea cât mai multor alte surse de informare – documentare sau umane – cât şi încercarea de a forma o imagine de ansamblu, care să reducă percepţiile eronate şi să creeze condiţii pentru o viaţă mai bună tuturor celor implicaţi !

Liuba Iacoblev(Pres. Autism Romania):

Persoanele cu autism Exista!  Ca parinti, ne dorim cacopiii nostri sa nu fie vazute ca ciudati, sa fie intelesi si respectati de catre cei din jur, cei tipici, ‘normalii’, in limbaj uzual. Prin acest proiect am incercat implicarea publicului tipic intr-un dmers de reflectare asupra celor mai frecvente manifestri ale autismului si transpunerea lor in fotografie, in speranta ca astfel oamenii vor intelege mai bine autismul , prin ce trece zi de zi persoana respectiva , fie ea copil, tinar si adult, dar si familia ei. Si in acest fel sa devina mai empatici.

Reclame